Sukaldea Zarautzen: Surfa, Uda eta Retro Estiloa

Surfa, uda eta retro estiloa

Osai Arkitekturan, beti hunkitzen gaitu gure bezeroen nortasuna eta grinak islatzen dituzten proiektu paregabeei ekiteak. Oraingoan, plazer handiz lan egin genuen Zarauzko sukalde batean, espazio funtzional bat baino askoz gehiago izango zena; gure bezeroaren udako izpiritua eta surfarekiko maitasuna arnastuko zituen leku bat izan behar zuen.

Gure bezeroak, surflari sutsu batek, desio argia zuen bere sukaldaritzarako: espazio honetako txoko bakoitza udako usain eta energiarekin bustita egotea nahi zuen. Hori lortzeko, proiektu zirraragarri batean murgildu ginen, diseinuaren funtsezko elementuak eta Zarauzko hondartzako espiritu eguzkitsua gogora ekarriko zuten xehetasunak bilduko zituena.

Sukalde honetan berehala nabarmentzen den xehetasun bat, altzarien ateak apaintzen dituen olatu moduko ildaskatua da. Ezaugarri hori estetikoa izateaz gain, testura bakarra eta gelari mugimendu-ukitua gehitzen dizkio. Gure bezeroak sukaldera sartzen diren bakoitzean, olatu perfektu bati aurre egiteko zorian baleude bezala sentitzen dira.

Koloreak berebiziko garrantzia izan zuen bilatzen ari ginen udako atmosferaren sorreran. Beix tonu leun eta beroa aukeratu genuen, eguzkiak laztandutako harea gogorarazten duena. Kolore hori SMEG etxetresna elektrikoetan eta Dekton Danaeren gainaldean zehar hedatzen da, guztiak hondartzara garraiatzen dituen ikus-harmonia sortuz.

Estetikaz gain, funtzionaltasuna funtsezkoa da sukaldaritzako edozein proiektutan. Lan honetan, altzari altuak erabat ezabatzea erabaki genuen, eta horrek, dagoen espazioa maximizatzeaz gain, zabaltasun eta arintasun sentsazioari ere laguntzen dio.

Sukaldearen goiko aldean edozein ikus-hesi kentzeko, Pando markako sabai-kanpaiaren soluzio bat aukeratuko dugu. Horrek estetika orokorra hobetzeaz gain, giro irekiagoa eta atseginagoa sortzen du.

Sukaldearen aurrealdean ukitu retro bat emateko, bolumen desberdinekin jolasten dugu pladurra erabiliz. Horrek itxura paregabea sortu zuen, gure bezeroaren nortasuna islatzen duena eta sukaldaritzari elementu bereizgarri bat gehitzen diona.

Gainera, sakonera handiagoko gainaldea diseinatu genuen, biltegiratzeko espazio gehigarria emateko. Eremu hau zurezko taulak, espeziak eta sukaldeko tresnak bezalako elementuak gordetzeko erabiltzen da. Dena bere lekuan mantentzeko, egitura bat instalatuko dugu aurreko kopeteari eusten dion heinean, sukaldearen aurrealdearen paraleloan.

Laburbilduz, Zarauzko Osai Arkitektura sukaldaritza sukaldatzeko gune bat baino askoz gehiago da. Surfarekiko grina eta hondartzaren edertasun eguzkitsua ospatzen dituen udako txokoa da. Xehetasun bakoitza, olatu motatik hasi eta beix koloreraino eta retro elementuetaraino, kontu handiz diseinatu da udako esentzia harrapatzeko eta urte osoan zehar etxe honetara eramateko.